Itu (1994)

Itu, Gyldendal (1994)Linda er en ung, rodløs kvinde, som kæmper med at finde sin plads i verden. Efter at hun – tilsyneladende – er kommet til at slå sin elskede ihjel, gemmer hun sig i en kælder. Her går hendes identitet gradvist i opløsning. Linda mister efterhånden fornemmelsen for tid og sted, og læseren må stille spørgsmålstegn ved hendes virkelighedssans.

Om Itu skrev pressen bl.a.:

Itu er som en ond drøm, der har sneget sig ind på én; fuld af billeder, man ikke vil vågne fra, fordi de betyder noget; man ved bare ikke hvad. Linda kommer én i møde som et mørkt punkt, med fysisk ubehag, kløe og kvalme, med grandiose forestillinger om at elske for meget og med en drøm om, at nogen passer på hende. Og mens man mærker suget fra kælderen og havet, er sproget ene om at opretholde orden. Det gør det til gengæld med stor konsekvens, til alt held for Linda, som uden at vide det valgte den rigtige forfatter til sin roman. (Susanne Bjertrup, Weekendavisen)

Bragende, stærk og realistisk, sprogligt suveræn roman, der fuldt ud bekræfter forventningerne efter forrige udspil. (…) En bog, der ryster sin læser ud over det sædvanlige. (Holger Ruppert,B.T.)

Comments are closed.